USEIN KYSYTYT

KYSYMYKSET

MISTÄ KYNTTILÄNNE OVAT TEHTY?

Mui Collection- kynttilät ovat tehty 100% luonnollisesta soijavahasta. Tuoksuina käytämme korkealaatuisia, kynttilöihin soveltuvia tuoksuöljyjä, jotka eivät sisällä ftalaatteja. Ne ovat myös täysin vegaanisia, sillä kynttilämme eivät sisällä eläinperäisiä ainesosia.

MITÄ OVAT FTALAATIT?

Fltalaatit ovat kemiallisia aineita, joita käytetään muovien valmistuksessa pehmittiminä.

Kynttilöissä ftalaatteja käytetään tuoksuöljyissä, koska se auttaa korostamaan tuoksua. Se on kuitenkin kemikaali, jota on tutkittu häiritsevän kehon hormonitoimintaa. Vaikka kaikki ftalaatit eivät ole tutkitusti yhtä haitallisia, olemme kuitenkin päättäneet, että Mui Collection- kynttilät eivät sisällä lainkaan ftalaatteja, ja siksi kynttilämme ovatkin tuoksultaan kevyempiä.

MIKSI SOIJAVAHA?

Soijavaha on vegaaninen, kasvipohjainen vaha, jota saadaan soijakasvin pavuista. Luonnollisuuden ansiosta soijavahakynttilät palavat pidempään, ja ovat turvallisempia käytössä, sillä ne eivät päästä huoneilmaan yhtä paljon haitallisia pienhiukkasia ja karsinogeenejä kuin perinteiset steariini-, ja parafiinikynttilät.

MITEN KYNTTILÄN POLTTAMINEN VAIKUTTAA SISÄILMAN LAATUUN?

Kynttilää polttaessa huoneilmaan pääsee pienhiukkasia, jotka huonontavat ilmanlaatua, ja voivat aiheuttaa ärsytystä hengistysteissä. Jos kynttilä nokeaa, ja siitä nousee mustaa savua, se huonontaa entistä

enemmän sisäilmanlaatua. 

Luonnollisimmista ainesosista kuten soijavahasta valmistetut kynttilät synnyttävät palaessaan vähemmän haitallisia hiukkasia. Se palaa myös puhtaammin, koska soijavahakynttilä ei myöskään nokea eikä savua. Soijavahakynttilöitä palttaessa sisäilman laatu on siis puhtaampi kuin parafiini-, ja streariinikynttilöitä polttaessa.

KAUANKO KYNTTILÄNNE PALAA?

Kynttilämme palaa noin 40 tuntia.

SOIJAVAHAN PINNALLA NÄKYY POLTTAMISEN JÄLKEEN ILMAKUPLIA TAI EPÄTASAISUUTTA. MIKSI?

Luonnollisen soijavahan ominaisuuteen kuuluu se, että se reagoi herkästi sen ympärillä olevaan lämpötilan vaihteluihin. Tämän takia kynttilän polttamisen jälkeen, jäähtyneen soijavahan pinnalla voi näkyä ilmakuplia tai soijavahan pinnan väri voi olla erivärinen tietyistä kohdista. Nämä ovat soijavahan normaaleja ominaisuuksia, eivätkä ne vaikuta kynttilän tuoksuun tai sen laatuun

polttamisen aikana.

MIKSI ON TÄRKEÄÄ, ETTÄ KYNTTILÄÄ POLTAA NIIN KAUAN, KUNNES SOIJAVAHA ON TÄYSIN SULANUT KUPIN REUNOIHIN SAAKKA?

Kun soijavahaa polttaa niin kauan, kunnes se on on täysin sulanut kupin reunoihin asti, silloin kynttilä palaa siististi reunoja pitkin jokaisella polttokerralla ihan kupin pohjaan asti. Jos kynttilän soijavaha ei ole sulanut reunoihin asti, soijavaha ei pala enää seuraavilla kerroilla tasaisesti, vaan se muodostaa pikkuhiljaa soijavahasta "kuopan" kynttiläkupin keskelle. Jos näin käy, silloin kynttilän puinen sydän ei ehkä myöskään pysy syttyneenä vaan voi sammua kesken polton, sillä ympärillä oleva liika soijavaha ja "kuoppa" tukehduttaa tulen.

Jotta saat kaiken ilon irti kynttilöistämme ja varmistat, että kynttilä palaa siististi jokaisella kerralla, otathan huomioon nämä seuraavat poltto-ohjeet:

- Varaathan jokaiselle kerralle kynttilän polttamiseen aikaa noin 1,5-2 tuntia, tai kunnes vaha on kokonaan sulaa kynttiäkupin reunoihin asti. 

-Kun poltat kynttilää seuraavilla kerroilla, muistathan siistiä puusydämen palaneen ja mustuneen osan pois ennen polttamista. Se tapahtuu kätevästi napsauttamalla palaneen osan pois sormella vaakatasossa.

MITEN PUHDISTAN KYNTTILÄKUPIN POHJALLA OLEVAN SOIJAVAHAN JÄMÄN?

Saat puhdistettua kynttiläkupin pohjalle jääneen soijavahan kaatamalla pienen määrän kuumaa vettä kuppiin tai sulattamalla sen kätevästi esimerkiksi hiustenkuivaimella. Pyyhi kupista sulanut soijavaha talouspaperilla, ja pese kuppi lämpimällä vedellä sekä saippualla.

Kupin pohjalle jää todella pieni määrä soijavahaa, sillä Mui collection- kynttilän voit polttaa ihan kupin pohjaan asti, Puisen sydämen liekki sammuu itsestään, kun sen ympärillä ei ole enää riittävästi soijavahaa.

MITEN LAJITTELEN KYNTTILÄN MATERIAALIT?

Näin lajittelet kynttilän materiaalit:

Lahjapaketti   >>   Kartonki

Silkkinauha   >>   Energiajäte

Lasikuppi   >>  Sekajäte

Pohjassa oleva metallipidike ja

sen keskellä oleva palanut

puinen osa   >>   Sekajäte

MITEN VOISIN KIERRÄTTÄÄ JA KÄYTTÄÄ KYNTTILÄKUPPIA UUDESTAAN?

Puhdistetun kynttiläkupin voit hyödyntää uudestaan esimerkiksi pienen kasvin ruukkuna, kukan maljakkona, säilytyskuppina meikkisiveltimille, hiustarvikkeille, vanulapuille, vanupuikoille, kynille yms.

VOIKO TEILLE TUODA MUI COLLECTIONIN TYHJÄN KYNTTILÄKUPIN JA SEN PAKKAUSMATERIAALIT KIERRÄTYKSEEN?

KYLLÄ! Meille voit tuoda päämyymäläämme Mui Collectionin kynttiläkupin ja sen pakkausmateriaalit, niin hoidamme kierrätyksen ja myös lajittelun puolestasi. Pyrimme käyttämään uudestaan meille tuotuja ehjiä, hyväkuntoisia Mui Collectionin lahjapaketteja, silkkinauhoja sekä kynttiläkuppeja.

MUI COLLECTIONIN KIERRÄTYSKAMPANJA:

Kun tuot päämyymäläämme ehjän, hyväkuntoisen Mui Collection- etiketteineen olevan kynttiläkupin, saat samalla käynnillä yhdestä uudesta Mui Collection- kynttilästä

-10% alennuksen.

Kierrätyskampanja koskee vain päämyymäläämme, joka sijaitsee Karma Beautyn yhteydessä:

KARMA BEAUTY

RUUSULANKATU 19

00250 HELSINKI